Edifici Pubblici

2010 | Scuola dell'infanzia

2010 | Scuola dell'infanzia

L’edificio si trova, al centro di un’area contigua ad altri edifici scolastici, la costruzione della scuola dell’infanzia viene a configurare sul territorio comunale la presenza di un Polo Scolastico. La Scuola Primaria 1...
2008 | Asilo nido CCR di Ispra

2008 | Asilo Nido foresterie CCR di Ispra

Il colore in asili e scuole non ha funzione decorativa, dovrebbe coordinare esteticamente cose e situazioni, agevolare l’orientamento nello spazio, regolare il comportamento di alunni, insegnanti, genitori, facilitare l’ide...
2004 | Ospedale di circolo Fondazione Macchi

2004 | Ospedale di circolo Fondazione Macchi

Un ospedale deve essere un luogo gradevole, accogliente, dove i pazienti ed il personale che vi lavora, si sentano a proprio agio. Il colore e la luce distraggono il paziente dal dolore e da sé stesso.Piacevoli giochi di color...
2002 | Asilo Nido

2002 | Asilo Nido

La scelta di un’armonia a quattro colori la tetrade della ASM (alla quale l’asilo appartiene), ha lo scopo di rendere l’edificio giocoso, visibile la sua funzione ed avvicinarlo il più possile al mondo colorato e ludico ...
1990 | Studio dentistico Fabbri

1990 | Dental studio Fabbri

For this project colours have been used to balance different sources of light.The warm yellow was chosen because it reduces the sensation of pain,the colours create an harmonious and varied surrounding, which intrigues and dist...
 1985-1987 | Progetto Giotto, Casa di riposo

1985-1987 | “Giotto Project” Senior Center

The corridors of an old hospital transformed in to an old peoples homehave been concived as internal roads.Small houses line the sides of the road,the foyers of the flats which,attenuate the approach to the outside,increment th...
1985 | Istituto Afroasiatico

1985 | Afroasiatic institute

The colours of the facades are sky blue and green,elements in which the building is immersed. If during the winter the green dissapears the sky grey of the building takes over and matches itself to the terse sky.It consists of ...
1985 | Università Karl Franzens, riconversione centrale termica

1985 | Karl Franzens University, trasformation of the heating plant

The separation of the original colour in to light and dark ,makes thr building more plastic and helps the natural stone to be once more light and once more dark just like the blue grey of the new building.
 1978 | Clinica odontotecnica, Dott.Bonichi e Boieri

1978 | Odontoiatric Clinic, Bonichi and Boieri

The use of color also needs to balance different lightsources, from halogen to diurnal light. The light in the studioes is operated in such a way to not being seen from the patient, the coloring of studioes doesn’t allow the ...